Popradská

Espresso selection

2. august 2017

Zrnkovým kávam Colombia espresso, Espresso professional a Finca caffé prídu na chuť aj tí najnáročnejší kávičkári. Tie najlepšie zrná z uznávaných plantáží… celý článok

Extra Špeciál

obrázok kávy

Výnimočná chuť a výrazná aróma – takto stručne sa dá charakterizovať káva s vyše 50-ročnou tradíciou – káva Extra špeciál – pražená mletá káva arabika. Tajomstvo tejto originálnej receptúry si odovzdávali už starí majstri pražiči.

Používaním tých najlepších zŕn z uznávaných plantáží Strednej a Južnej Ameriky sme dosiahli jedinečnú kávu. Rokmi overený postup zberu, prepravy a spracovania kávových zŕn vylepšujeme používaním tých najlepších a najmodernejších technológií.

Pôvod kávy

Kávu Extra špeciál tvoria zrná 100% arabiky, ktoré vďaka výraznej aróme predstavujú nevyhnutný základ.

Kávové zrná z oblasti Strednej a Južnej Ameriky sa vyznačujú svojou vysokou kvalitou. Základom pre popradskú kávu Extra špeciál je výber z regiónov ako je Honduras, Kolumbia, Mexiko, Brazília a iných kávových regiónov.

Pri tejto káve vždy používame niekoľko rôznych odrôd, aby sme našli tú najvhodnejšiu zmes, ktorá bude vždy rovnako výborná a lahodná. Umenie takejto zmesi spočíva v tom, že aj napriek tomu, že každá úroda je úplne iná, špecialisti Popradskej kávy dokážu namiešať prakticky identickú zmes. Tento proces si z našej strany vyžaduje neustále skúmanie a kontrolovanie pestovaných surovín.

Popradská káva Extra špeciál je jednoducho káva vo svojej najčistejšej forme.

Extra špeciál – pražená mletá káva Arabika

Známky kvality

Extra špeciál – pražená mletá káva Arabika 100% pomer arabiky v tejto káve zaručuje tú najvyššiu kvalitu. Popradská káva Extra špeciál je namiešaná z najkvalitnejších odrôd druhu arabika. Táto receptúra je mimoriadne vyvážená. Výnimočnú chuť a výraznú arómu budete cítiť v každej šálke, ktorú si pripravíte.

Spôsob prípravy a odporúčané dávkovanie

Spôsob prípravy a odporúčané dávkovanie

Vhodný spôsob prípravy kávy Extra špeciál je zalievanie vriacou vodou, prekvapkávanie a taktiež je káva vhodná ako francúzske presso – Cafetiera. Na prípravu kvalitného nápoja použite 7 g kávy na jednu šálku.

Hmotnosť balenia:

Hmotnosť balenia