Popradská

Espresso selection

2. august 2017

Zrnkovým kávam Colombia espresso, Espresso professional a Finca caffé prídu na chuť aj tí najnáročnejší kávičkári. Tie najlepšie zrná z uznávaných plantáží… celý článok

Bez kofeínu

obrázok kávy

Lahodná a ľahká - tieto slová budete mať na jazyku, keď prvý raz ochutnáte Popradskú kávu Bez kofeínu. Vďaka starostlivému spracovaniu a vyváženému pomeru najkvalitnejších zmesí robusty a arabiky nestráca táto káva zo svojej výnimočnej chuti a arómy, a to aj napriek minimálnemu obsahu kofeínu (obsah kofeínu max. 0,1 %). Tento druh kávy je vhodný pre všetkých, ktorí tradičnú kofeínovú kávu piť nemôžu.

Obsah kofeínu

Popradská káva Bez kofeínu je vyrobená zo zŕn s takmer nulovým obsahom kofeínu. Samotná dekofeinácia (zníženie obsahu kofeínu v káve) prebieha ešte na zelených kávových zrnách. Naša spoločnosť používa selektívnu dekofeináciu. Zelené zrná kávy sa najprv predparia a potom sa približne na 10 hodín namočia do roztoku, v ktorom sa rozpustí kofeín. Po vylúhovaní kofeínu sa zrná vysušia a opäť preperú v pare, aby sa úplne odstránil vylúhovací roztok. Ide o veľmi čistý proces spracovania, pričom sa zachová prirodzená kávová chuť.

Spôsob prípravy a odporúčané dávkovanie

Spôsob prípravy a odporúčané dávkovanie

Vhodný spôsob prípravy kávy Bez kofeínu je zalievanie vriacou vodou, prekvapkávanie a taktiež je káva vhodná ako francúzske presso – Cafetiera. Na prípravu kvalitného nápoja použite 7 g kávy na jednu šálku.

Hmotnosť balenia:

Hmotnosť balenia